Hirdetés
Bespájzolva

Karamellizált házi fokhagymakrém

Hozzávalók

kb.
2
evőkanálnyihoz
+
4 fej fokhagyma
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Karamellizált házi fokhagymakrém

Ezt az alapkészítményt nagyon sok mindenre használhatjuk. Mivel karamellizálódik a fokhagyma, rendkívül finom, édeskés íze lesz, így akár csak simán pirítósra is kenhetjük, de ragukba, pörköltekbe, levesekbe, mártásokba is tehetjük, a lehetőségek száma tényleg végtelen!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

kb.
2
evőkanálnyihoz
+
4 fej fokhagyma
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A fokhagymákat két réteg alufóliába csomagoljuk, és 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 30-60 percre. (Mérettől függ, meg kell nyomkodni, és ha puha, akkor kész.) Kivesszük a fóliából, egy éles késsel levágunk a tetejéből, majd nagyon óvatosan (esetleg gumikesztyűt viselve, mert tűzforró), kinyomjuk a karamellizált fokhagymát egy sűrű szövésű szűrőbe, és átpasszírozzuk.

Ha tetszett a házi fokhagymakrém receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások