Hirdetés

Krémes sült cékla

Hozzávalók

4
személyre
1 kg cékla
50 g vaj
1 gerezd fokhagyma
25 g liszt
300 ml tejszín
só, bors
1 tk őrölt szerecsendió
1 tk őrölt kömény
30 g parmezán
friss petrezselyem
Hirdetés

Krémes sült cékla

Ha szeretitek a céklát, próbáljátok ki köretként ezt a brutálisan krémes sült változatot, nemcsak az íze de az állaga és a színe miatt is! :P
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
1 kg cékla
50 g vaj
1 gerezd fokhagyma
25 g liszt
300 ml tejszín
só, bors
1 tk őrölt szerecsendió
1 tk őrölt kömény
30 g parmezán
friss petrezselyem

A céklákat megmossuk és egyesével alufóliába csomagoljuk és 200 fokra előmelegített sütőben 1,5- 2 órán át sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A héját leszedjük és kis cikkekre vágjuk. Egy kisebb tepsibe rakjuk. Besamelt készítünk, csak most tejszínnel: a vajat egy lábasban felolvasztjuk, megszórjuk a liszttel, és a tejszínnel felhúzva homogén mártást főzünk belőle, közben egy habverővel kevergetjük.

Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk  a fűszerekkel és belereszeljük a parmezán felét. Ezt öntjük rá a céklára. Ráreszeljük a maradék parmezánt és 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg picit aranybarna nem lesz a teteje. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások