Hozzávalók
- 5 - 6 db nagy paradicsom
- 2 fej kisebb lilahagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 tk szárított oregánó
- 4 ek olívaolaj
- 4 ek balzsamecet
- só, bors
- 250 g tészta
Hozzávalók
- 5 - 6 db nagy paradicsom
- 2 fej kisebb lilahagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 tk szárított oregánó
- 4 ek olívaolaj
- 4 ek balzsamecet
- só, bors
- 250 g tészta
A paradicsomokon egy X alakú bevágást ejtünk egy éles késsel, majd forró vízbe dobjuk őket pár percre, ezután pedig lehúzzuk a héjukat. Ezeket a paradicsomokat a megtisztított lilahagymákkal és fokhagymageredekkel együtt egy hőálló tálba tesszük, ízesítjük a fűszerekkel, majd meglocsoljuk az olívaolajjal és a balzsamecettel.
Bedobjuk a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 20 percre, amíg a zöldségek szépen megsülnek. Félidőben keverünk egyet rajta, közben pedig forró, sós vízben kifőzzük a tésztát is. Ha a hagymás paradicsom megsült, kikapjuk a tálat a sütőből és egy zöldségtörővel vagy egy villával alaposan összezúzzuk az egészet.
Ráöntjük a kifőtt tésztát, összeforgatjuk és már tálaljuk is.