Hozzávalók
- 500 g csirkemáj
- 2 db tojás
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk majoranna
- 50 g búzadara
- 100 g zsemlemorzsa
Hozzávalók
- 500 g csirkemáj
- 2 db tojás
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk majoranna
- 50 g búzadara
- 100 g zsemlemorzsa
A májgaluska elkészítéséhez a tisztított csirkemájat egy apítógépbe tesszük, és teljesen szétdaráljuk, majd hozzátesszük a tojásokat, és ezzel is átzúzzuk. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a zúzott fokhagymát, megszórjuk a majorannával, a búzadarával, a zsemlemorzsával, és alaposan összedolgozzuk egy fakanállal.
Hagyjuk 20 percig hűtőben állni a masszát, hogy a búzadara és a zsemlemorzsa megszívja magát. Ezután két kanál segítségével galuskákat szaggatunk a gyöngyöző, sós vízbe, és 4-6 perc alatt készre főzzük. Ellenőrzésként egyet kettévágunk, hogy biztosak legyünk a végeredményben, aztán a többi már nem lehet kihívás.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!