Hozzávalók
- 1 kg burgonya tisztítva
- 4 púpozott ek liszt
- 4 db tojás
- 50 g vaj
- 1 púpozott tk só
- 1 púpozott mk őrölt bors
- frissen reszelt szerecsendió
- 1 csapott mk sütőpor
- 100 g szeletelt mandula
- olaj a sütéshez
Mandulás burgonyafánk
Hozzávalók
- 1 kg burgonya tisztítva
- 4 púpozott ek liszt
- 4 db tojás
- 50 g vaj
- 1 púpozott tk só
- 1 púpozott mk őrölt bors
- frissen reszelt szerecsendió
- 1 csapott mk sütőpor
- 100 g szeletelt mandula
- olaj a sütéshez
Az egyforma kockákra vágott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és még forrón, krumplinyomón áttörjük. Majd hagyjuk kihűlni, hogy összegyúrhassuk. A tojásokat kikeverjük a lágy vajjal, mehet bele só, bors, szerecsendió és sütőpor, a tört burgonyához adjuk és a liszttel együtt összekeverjük.
A sütéshez 150-160 fokon tartjuk az olajat. Az olajos kanállal úgy szaggatjuk bele a burgonyás tésztát, hogy a felületét mindig megszórjuk a mandulával. Aranybarnára sütjük és papírtörlőn lecsöpögtetjük.
Ha tetszett a mandulás burgonyafánk receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!