Hozzávalók
- 900 g sárgadinnye felkockázva
- 5 ek cukor
- 1 db citrom leve
- 300 ml víz
- 3 tk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt szegfűbors
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 1 tk őrölt gyömbér
- kis darab szerecsen dió frissen reszelve
Mézeskalács ízű sárgadinnyelekvár
Hozzávalók
- 900 g sárgadinnye felkockázva
- 5 ek cukor
- 1 db citrom leve
- 300 ml víz
- 3 tk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt szegfűbors
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 1 tk őrölt gyömbér
- kis darab szerecsen dió frissen reszelve
Megpucoljuk, felkockázzuk a dinnyét, az összes többi hozzávalót hozzáadjuk, jól elkeverjük és felfőzzük. Ha felforrt, levesszük a lángot, és kb. 1 órán át főzzük. Ha szeretnénk, egy botmixerrel nagyjából lepürésíthetjük, majd üvegekbe töltjük és kész a sárgadinnyelekvár.