Hozzávalók
- 3 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 ág friss rozmaring
- 4 ág friss kakukkfű
- 2 ág friss zsálya
- 2 tk oregánó
- 1 kg friss paradicsom
- 400 g passata
- 100 ml víz
- pár csepp balzsamecet
Mindenes paradicsomszósz
Hozzávalók
- 3 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 ág friss rozmaring
- 4 ág friss kakukkfű
- 2 ág friss zsálya
- 2 tk oregánó
- 1 kg friss paradicsom
- 400 g passata
- 100 ml víz
- pár csepp balzsamecet
Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk. Rádobjuk a felaprított zöld fűszereket, és ha elkezd illatozni mehet rá a kis kockákra vágott friss paradicsom. Amikor ez kicsit összeesett, felöntjük a passatával és a vízzel, felforraljuk, és egy fél órát főzzük lassan. Ha kész, átpasszírozzuk egy szitán, visszaöntjük a lábasba, és még 6-7 percig rotyogtatjuk. Tiszta üvegbe töltjük, a tetejét meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és lefedve hűtőben sokáig eláll.
Ha tetszett a mindenes paradicsomszósz receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!