Hirdetés
Húsvéti menü

Sárgatúró

Hozzávalók

1
nagyobb darabhoz
+
1 l tej
10 db tojás
1 csipet só
10 g vaníliás cukor
4 ek cukor
1 marék mazsola
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sárgatúró

Nekem a húsvét ízei a sonka, a torma, az újhagyma és a SÁRGATÚRÓ! Nagyot nézett mindenki amikor ezt kimondtam, és alig tudták néhányan a szerkesztőségben, hogy miről beszélek. Pedig nálunk minden évben visszatérő eleme a húsvéti asztalnak, ráadásul mi sonkával esszük, nem pedig desszertként, ami kicsit bizarrnak tűnhet, de érdemes kipróbálni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hirdetés

Hozzávalók

1
nagyobb darabhoz
+
1 l tej
10 db tojás
1 csipet só
10 g vaníliás cukor
4 ek cukor
1 marék mazsola
Bevásárlólistához adom

A tejet feltesszük forrni, a tojásokat felverjük a sóval. Ha a tej felforrt, elkeverjük benne a cukrot, vaníliás cukrot, hozzáadjuk a mazsolát és hozzáöntjük a tojást, miközben a forró tejet folyamatosan keverjük.

Ha újra felforrt a tejes-tojásos keverék, és kaptunk egy sűrű, túrós állagot, akkor egy szűrőre tett konyharuhával leszűrjük, majd szorosan összecsavarjuk a konyharuhát, hogy kicsöpögjön a leve, és ráteszünk egy lábast vagy serpenyőt nehezéknek, vagy fellógatjuk. Legalább 5 órán keresztül hagyjuk így, majd felszeletelve tálaljuk.

A sárgatúró elkészítése

Ha tetszett a sárgatúró receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások