Hozzávalók
A soccához
- 1 csésze csicseriborsóliszt
- ½ bögre víz
- 8 - 10 ek olívaolaj
- só, bors
- 6 - 8 ek olívaolaj a sütéshez
- 1 szál rozmaring
A rozmaringos-szardellás szószhoz
- 25 g szardella
- 25 g fehérborecet
- 50 g olívaolaj
- bors
- 6 - 8 szál rozmaring
Socca rozmaringos-szardellás szósszal
Hozzávalók
A soccához
- 1 csésze csicseriborsóliszt
- ½ bögre víz
- 8 - 10 ek olívaolaj
- só, bors
- 6 - 8 ek olívaolaj a sütéshez
- 1 szál rozmaring
A rozmaringos-szardellás szószhoz
- 25 g szardella
- 25 g fehérborecet
- 50 g olívaolaj
- bors
- 6 - 8 szál rozmaring
A csicseriborsóliszthez egy habverővel hozzákeverjük a vizet, 2 evőkanál olívaolajat, pár csipet sót és borsot, majd hagyjuk állni legalább 20 percet. A grillfokozaton 230 fokra előmelegített sütőbe helyezünk 2 közepes méretű hőálló serpenyőt. Kb. 10 perc múlva kivesszük a serpenyőket, beleöntünk 3-4 evőkanál olívaolajat mindkettőbe, majd kettéosztjuk csicseriborsómasszát, rátépkedjük a rozmaringot, és visszahelyezzük a sütőbe kb. 8-10 percre.
A rozmaringos szószhoz az alapanyagokat egy aprítógépben simára turmixoljuk, majd megcsorgatjuk vele a soccát, és fogyasztjuk.
Ha tetszett a socca receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!