Hozzávalók
- 600 ml víz
- 300 g cukor
- 1 kg szilva
- 3 db fahéjrúd
- 10 szem szegfűszeg
Szilvabefőtt
Hozzávalók
- 600 ml víz
- 300 g cukor
- 1 kg szilva
- 3 db fahéjrúd
- 10 szem szegfűszeg
A vizet felforraljuk a cukorral, majd langyosra hűtjük.
A szilvákat elfelezzük (ha nagyon nagyok, negyedeljük), kiszedjük a magjait, és sterilizált (átmosott és forró vízzel átöblített) üvegekbe rakosgatjuk. Mellérakjuk a fahéjrudakat és a szegfűszegeket is. Felöntjük a cukorsziruppal a befőttesüvegeket, rakunk rájuk 1-1 fóliadarabot, majd a tetejüket.
Egy nagyobb lábasba teszünk egy rácsot vagy egy fémtálat, rá-, belerakjuk az üvegeket, felöntjük a lábast ¾-ig vízzel, és felforraljuk. Mikor felforrt, közepes lángon 15 percig főzzük a befőtteket, majd kiemeljük őket a lábasból és körbetekergetjük őket egy törülközővel vagy pléddel, és így hagyjuk kihűlni a befőtteket a dunsztban.
Ha tetszett a szilvabefőtt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!