Hozzávalók
- vaj
Tisztított vaj (ghí)
Hozzávalók
- vaj
A vajat közepes-lassú tűzön megolvasztjuk (nem keverjük meg!), felforraljuk, ezáltal a tejfehérje és a tejcukor kiválik. Az olvadt vaj tetején hab jelenik meg, az aljára pedig lesüllyed a fehérje. A habot óvatosan leszedjük a tetejéről. Ha a lehető legtisztább eredményt akarjuk elérni, akkor a szűrőt egy sajthálóval vagy törlőpapírral béleljük ki, és óvatosan, lassan csorgassuk bele a tiszta zsiradékot, a fehér réteget hátrahagyva az edényben. A tisztított vajat tökéletesen tudjuk használni pirításhoz, mivel megtisztítottuk, a hőtűrő képessége is megváltozott, így nagyon nehezen ég meg.
Ha tetszett a tisztított vaj receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!