Hozzávalók
- 750 g krumpli
- só, bors
- 3 ek liszt
- 1 db tojás
- olaj a sütéshez
Tócsni alaprecept, ahogy mi csináljuk
Hozzávalók
- 750 g krumpli
- só, bors
- 3 ek liszt
- 1 db tojás
- olaj a sütéshez
A krumplit meghámozzuk és lereszeljük. Összekeverjük 1 teáskanál sóval és hagyjuk állni 5 percet. Ezután kézzel vagy egy konyharuhában kinyomkodjuk belőle a vizet, és egy tálba rakjuk. Megszórjuk egy csipet sóval, borsozzuk, belekeverjük a lisztet, majd a tojást. 10 percet pihentetjük, hogy egy kicsit összeálljon.
Egy serpenyőben közepes hőmérsékletűre hevítjük az olajat (kb. 1 cm magasan), és aranybarnára sütjük benne a tócsnik mindkét oldalát. Papírtörlőn lecsepegtetjük, és fokhagymás tejföllel, sonkával vagy a kedvenc feltétünkkel tálaljuk.
Ha tetszett a tócsni alaprecept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!