Hozzávalók
- 2250 g eper (megmosva, csumázva)
- 400 g kristálycukor
- 400 g befőző cukor (pektin tartalmú cukor)
- 1 db vaníliarúd
- 1 db kisebb citrom leve
Tökéletes eperlekvár
Hozzávalók
- 2250 g eper (megmosva, csumázva)
- 400 g kristálycukor
- 400 g befőző cukor (pektin tartalmú cukor)
- 1 db vaníliarúd
- 1 db kisebb citrom leve
Az epret megmossuk, kicsumázzuk és azonos nagyságúra darabokra felvágjuk. Egy lábosba tesszük és hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magjait, a cukrot, a befőzőcukrot és a citromlét. Krumplinyomóval kicsit összenyomjuk az epreket és felforraljuk. Forrás után 15 percig közepes lángon főzzük, majd sterilizált üvegekbe kanalazzuk. Az üveget lezárjuk, 1 percre fejre állítjuk, majd dunsztban hagyjuk kihűlni.