Hirdetés

Vaj házilag

Hozzávalók

300
g vajhoz
+
1 l 30 % zsírtartalmú tejszín
Hirdetés

Vaj házilag

Viccelsz?! A legjobb kenyérre kenhető házilag elkészíthető cucc! És persze a legegyszerűbb is!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

300
g vajhoz
+
1 l 30 % zsírtartalmú tejszín

A tejszínt habverővel vagy géppel addig verjük, amíg a savó kicsapódik. Azaz nem állunk meg akkor, amikor szép kemény tejszínhab lesz belőle, hanem fáradhatatlanul tovább verjük, mert hamarosan vajra és íróra válik szét az összetört hab.

A házi vaj tálalása

Áttesszük a vajat egy pelenkába és folyó víz alatt alaposan kicsavarjuk, addig, amíg már csak a vaj próbál kiszűrődni a pelenka szálai között.  Hűtőbe tesszük és kész.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások