Hirdetés
Instant

Sakktábla szelet

Nagymamasüti a javából!

"Stroganoff" sertéskaraj

A legmegúszósabb Stroganoff EVÖR!
Hirdetés

Zé konyhai tippjei - Így vágd a hagymát

Ebben a videóban azt mutatjuk meg, hogy hogyan kell gyorsan, egyszerűen hagymát szeletelni. Úgy, hogy a hagyma és az ujjunk is épségben megússza.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hibát találtam
Hirdetés

Apró kockákra:

Minden valamire való hagymának van szárrésze és gyökérrésze. A szárrészből egy kicsivel nagyobb darabot is levághattok, de a gyökér résznél igyekezzetek minél kisebb részt eltávolítani. A hagymát gyorsan pucoljátok meg, vágjátok félbe, majd a gyökér részt nem átvágva, vagdossátok be.  Ejtsetek rajta középen egy vágást, azt asztallal párhuzamosan, majd a hagymát 90 fokkal elforgatva szeleteljetek tovább. Ha eljutottatok a gyökérrészhez, fektessétek le, szeleteljétek addig, amíg hozzáfértek. A megmaradt kis részt billentsétek vissza az alaphelyzetbe, ismét forgassatok rajta 90 fokot, és így aprítsátok fel az utolsó darabkáját is.

Félfőre:

A gyökérrésznél vágjátok félbe a hagymát, fektessétek vágott felével lefelé, és egyszerűen szeleteljétek kívánt vastagságúra. A megmaradó kis részt döntsétek el lapjára és így fejezzétek be a szeletelést.

Karikára:

Hogy stabilan álljon, vágjatok le egy kis részt a hagyma oldalából és erre a felületre fektessétek le. A szárrésztől indulva szeleteljétek fel a kívánt vastagságúra, az így a kapott szeletekből pedig nyomkodjátok ki a karikákat.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások