Zé konyhai tippjei-avokádó, gyömbér, spárga
Lássuk az avokádót! Egy éles késsel körbevágjuk a mag körül az avokádó húsát, így pedig egyszerűen meg is tudjuk felezni őket. Ezután már csak egy éles kés és egy határozott mozdulat kell és már ki is kaphatjuk a magot.
A gyömbérhámozásnál letörünk egy darabot amennyire szükségünk van. Előkapunk egy kiskanalat, amivel szépen körbekapargatjuk a gömbért, így pikk-pakk megtudjuk őket tisztítani. Ezután már csak a szeletelés marad hátra és dobhatjuk is a kedvenc ételünkbe.
A tavasz egyik legtutibb zöldségét, a spárgát úgy tudjuk legkönnyebben előkészíteni, hogy az alsó, fás részét, amire nem lesz szükségünk, egy laza mozdulattal letörjük, a másik része pedig már mehet is a serpenyőbe vagy a levesbe!