Háromperces, lágytojás:
Szobahőmérsékletű, L-es tojásokat vettünk, amiket gyöngyözően forró vízbe helyeztünk. Ezeket pontosan 3 perc után vettük ki a vízből, és rögtön le is öntöttük hideg vízzel. Késsel, óvatosan körbeütögettük a felső harmadukat, megpucoltuk és kanállal kikanalaztuk a belsejüket. Folyós tojássárgája és éppen szilárduló fehérjével.
Kemény tojás:
10 perc főzés után ezek a tojások is kaptak egy hidegzuhanyt. Bátran körbeütögettük, egyszerűen megpucoltuk és félbevágtuk. Gyönyörű főtt tojás lett belőle.
Tökéletes tojás:
Hat és fél perc után vettük ki ezeket a vízből, lehűtöttük és félreraktuk őket. Óvatosan megpucoltuk, egy tányérban félbevágtuk. Tökéletesen megszilárdult fehérje és krémes, folyós sárgája.