Hozzávalók
- 3 cm gyömbér
- 5 gerezd fokhagyma
- 4 db shiitake gomba
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- ½ db hegyes erős paprika
- 500 g csirkealsócomb
- 2 ek étolaj
- 1 ek barna kandiscukor
- 3 db hosszú szárított chili
- 2 db babérlevél
- 1 db csillagánizs
- 1 rúd fahéj
- 350 ml sör
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek osztrigaszósz
- só, bors
A tálaláshoz
- 2 adag rizibizi
Hozzávalók
- 3 cm gyömbér
- 5 gerezd fokhagyma
- 4 db shiitake gomba
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- ½ db hegyes erős paprika
- 500 g csirkealsócomb
- 2 ek étolaj
- 1 ek barna kandiscukor
- 3 db hosszú szárított chili
- 2 db babérlevél
- 1 db csillagánizs
- 1 rúd fahéj
- 350 ml sör
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek osztrigaszósz
- só, bors
A tálaláshoz
- 2 adag rizibizi
A sörös csirkéhez gyömbért és a fokhagymát felszeleteljük. A shiitake gombát félbevágjuk, a lila hagymát és a zöld erős paprikát pedig 2×2 cm-es darabokra szeleteljük. A csirkecombokat fogyaszthatóbb méretűre daraboljuk. A bográcsban felhevítjük az olajat és beleöntjük a kandírozott cukrot. Amikor kicsit karamellizálódott a cukor, beledobjuk a csirkecombokat. Ezt követően jöhet a gyömbér, a fokhagyma, a lila hagyma és beletörjük a szárított chilit is.
Kevés pirítást követően hozzáadjuk a babérlevelet, a csillagánizst, a fahéjat, és kevergetve egyenletesen megpirítjuk. Felöntjük a bogrács tartalmát a sörrel, beleöntjük a szójaszószt és az osztrigaszószt is, és fedő alatt 20 percig főzzük kis lángon. Ha lejárt az idő, sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a shiitake gombát és a hegyes erős paprikát. Nagyobb lángra kapcsolunk, hogy picit elpárologjon a leve, végül rizibizivel tálaljuk.
- Előkészítési idő: 15 perc
- Főzési idő: 20 perc
Ha tetszett a sörös csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
A sört nemcsak mi szeretjük, hanem az ételek is. Húsokhoz kifejezetten jól illik, például tökéletesen lehet benne pácolni. Mutatunk is párat, aminek elengedhetetlen kelléke:
Jamaicai, sörben marinált pisztránt
Sörben párolt tarja káposztás nudlival