Hirdetés

5 frappáns halas konyhai kiegészítő a balatoni halak napja alkalmából

Egyszerű csokitorta bolti piskótából

Pikk-pakk tudtok készíteni csokitorta

Egyszerű hagymaleves

Csak pár hozzávaló
Hirdetés

5 frappáns halas konyhai kiegészítő a balatoni halak napja alkalmából

Hirdetés
2004 óta minden év július utolsó hetében rendezik a balatoni halak napját, amely idén 27-ére esik. Ez alkalomból összegyűjtöttünk nektek 5 praktikus konyhai eszközt hal témában

Hirdetés

A Magyar Haltani Társaság javaslatára indította el a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium a már 15 éve tartó Balatoni halak napját. A kezdeményezés célja, hogy felhívják a figyelmet Európa legnagyobb tavára, melyben körülbelül 50 féle halfaj él, ezeknek nagyjából ⅘-e őshonos. 

balaton
Fotó: Pixabay

Ez alkalomból 5 olyan halas konyhai kiegészítőt válogattunk össze a számotokra, melyek nemcsak jól mutatnak, de nagy hasznát vehetitek a hétköznapokban. Persze nem csak balatoni halak merülnek fel a gyűjtésünkben, de használjátok bátran! 🙂

  1. Hal formájú grillnyárs

Ezt a halszálka alakú nyársat halak, húsok, zöldségek vagy akár gyümölcsök grillezésére is lehet használni. Praktikus eszköz lehet egy kirándulással egybekötött grillezéshez, hiszen egy hátizsákban is könnyen elfér. 690 Ft.

grillnyárs
  1. Tojáselválasztó hal

Ez a kis szilikon halacska képes beszippantani egy tányérról a tojás sárgáját. Szuper találmány azoknak, akik nem szeretnek szenvedni a tojás elválasztásával. 19,99 dollár.

tojáselválasztó
  1. Bálna tésztaszűrő

Mi sem szűrné le jobban a tésztát, mint egy bálna hasa!? Ez a szűrő igazán hasznavehető darabja lehet a mindennapoknak. 8,49 font.

szűrő
  1. Hal formájú jégkrém

Ha valaki szeret házilag jégkrémet gyártani, itt ez a zseniális öntőforma, mellyel cápa, bohóchal, polip, bálna, gömbal és búvár alakú hűsítő finomságokat készíthetünk. 19,58 font.

jégkrém forma
  1. Szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy senki sem szeret halat pikkelyezni. Az azt követő takarításról nem is beszélve. Erre ad megoldást ez a fantasztikus konyhai innováció. 9,95 dollár.

 

 

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?