Hozzávalók
- 300 g fagyasztott hasábburgonya
- 25 g vaj
- 25 g liszt
- 250 ml tej
- só, bors
- 65 g reszelt trappista
- néhány szem konzerves jalapeño
Besameles-sajtos sült krumpli
Hozzávalók
- 300 g fagyasztott hasábburgonya
- 25 g vaj
- 25 g liszt
- 250 ml tej
- só, bors
- 65 g reszelt trappista
- néhány szem konzerves jalapeño
A fagyasztott hasábburgonyát sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 230 fokra előmelegített sütőben ropogósra sütjük.
A besamelhez felolvasztjuk a vajat, rátesszük a lisztet, pár perc alatt lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük a meleg tejjel, habverővel simára keverjük, és pár perc alatt készre főzzük. Amikor kész a besamel, még melegen belekeverünk 25 g trappistát.
A sült krumplira öntjük a besamelt, megszórjuk a maradék reszelt trappistával, és visszatesszük a sütőbe kb. 10-15 percre, amíg aranybarnára nem pirult. Ízlés szerint megszórjuk jalapeño paprikával.
Ha tetszett a besameles-sajtos sült krumpli recepje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!