Hozzávalók
- 2 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 150 g füstölt, félszáraz kolbász
- 2 - 3 ek olaj
- 2 db babérlevél
- ½ tk szárított majoranna
- 1 konzerv paradicsomos bab (baked beans)
- só, bors
- 2 - 4 db tojás
- kenyér
Hagymás bab tojással
Hozzávalók
- 2 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 150 g füstölt, félszáraz kolbász
- 2 - 3 ek olaj
- 2 db babérlevél
- ½ tk szárított majoranna
- 1 konzerv paradicsomos bab (baked beans)
- só, bors
- 2 - 4 db tojás
- kenyér
A hagymát és a fokhagymát félbevágjuk és felszeleteljük, a kolbászt felkarikázzuk. Egy tapadásmentes serpenyőben lepirítjuk őket az olajon, rárakjuk a babérlevelet és a majorannát, majd ráöntjük a paradicsomos babkonzervet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és összerottyantjuk. (Ha szükséges, egy kevés vizet öntünk rá). A tojásokat ráütjük a hagymás bab tetejére, lefedjük egy fedővel, és alacsony hőmérsékleten addig rotyogtatjuk, amíg a tojásfehérje megfőtt, de a sárgája még folyik. Kenyérrel vagy magában fogyasztjuk.
Tipp: ha nem találtatok paradicsomos babkonzervet, akkor az alap verzióval is jó lesz, csak tegyetek hozzá egy kis passzírozott paradicsomot, vagy paradicsomsűrítményt, vagy ha egyik sincs, akkor néhány friss paradicsomot.
Ha tetszett a hagymás bab tojással, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!