Hozzávalók
- 4 db debreceni (vagy jó virsli)
- 8 szelet bacon
- 4 db hotdog-kifli
A relish-hez
- ½ db kaliforniai paprika
- 1 fej lila hagyma
- ½ db kígyóuborka
- 100 ml víz
- 50 ml ecet
- 25 g barna cukor
- 1 ek só
- 1 ek keményítő
A szószhoz
- 100 g majonéz
- 50 g ketchup
- 20 g mustár
- 1 ek csípős szósz
- ½ csokor friss petrezselyem
Hozzávalók
- 4 db debreceni (vagy jó virsli)
- 8 szelet bacon
- 4 db hotdog-kifli
A relish-hez
- ½ db kaliforniai paprika
- 1 fej lila hagyma
- ½ db kígyóuborka
- 100 ml víz
- 50 ml ecet
- 25 g barna cukor
- 1 ek só
- 1 ek keményítő
A szószhoz
- 100 g majonéz
- 50 g ketchup
- 20 g mustár
- 1 ek csípős szósz
- ½ csokor friss petrezselyem
A szósz összetevőit összekeverjük.
A relish-hez a zöldségeket apróra kockázzuk. Egy lábasban vizet melegítünk, amihez hozzáadjuk az ecetet, a cukrot és a sót, majd jöhetnek bele a zöldségek. 3-5 percig melegítjük, végül kevés vízzel kikevert keményítővel további melegítés mellett besűrítjük az állagát, és le is húzzuk a tűzről, hagyjuk kihűlni.
A debrecenit baconbe tekerjük, a végét fogpiszkálóval rögzítjük, és alaposan megsütjük serpenyőben. A baconöket is megsütjük, majd a félbevágott kiflik belsejét is megpirítjuk.
A kiflik mindkét belső oldalát megkenjük a szósszal, erre jön egy szelet grillezett bacon, a lecsöpögtetett relish, majd a baconbe tekert kolbász, és készen is van a hot dog!
Ha tetszett a hot dog receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!