Hirdetés

Kakukkfüves-cukkinis pizzakenyér

Hozzávalók

1
nagy tepsihez
+

A tésztához

180 ml meleg víz
2 tk cukor
5 g szárított élesztő
300 g liszt
1 tk só
1 ek olaj

A feltéthez

2 db mozzarella
1 db cukkini (nagyobb)
olívaolaj
só, bors
kakukkfű
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Kakukkfüves-cukkinis pizzakenyér

Olaszországban a legjobb a pizza, efelől nincs is kétség. Ha kicsit eltávolodunk a klasszikus paradicsomos alaptól, akkor találkozhatunk cukkinis vagy épp burgonyás változatokkal is. Nincs vele túl sok macera még otthon sem. Sőt, ha van mozzarellátok és egy cukkinitek, akkor valószínűleg már neki is állhattok!
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

1
nagy tepsihez
+

A tésztához

180 ml meleg víz
2 tk cukor
5 g szárított élesztő
300 g liszt
1 tk só
1 ek olaj

A feltéthez

2 db mozzarella
1 db cukkini (nagyobb)
olívaolaj
só, bors
kakukkfű
Bevásárlólistához adom

A tésztához a meleg vízbe szórjuk a cukrot, belekeverjük az élesztőt, és pár percig hagyjuk pihenni. A lisztet elkeverjük a sóval, mehet bele az olaj, majd a kissé felfuttatott élesztős víz. A tésztát simára dagasztjuk, gombóccá formázzuk, és enyhén olajozott edénybe rakjuk. A tészta felületét is lekenjük vékonyan olajjal, majd letakarva kelesztjük kb. 40 percig. Vékonyra nyújtjuk a tésztát, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és további 20 percet kelesztjük. 

A tésztára rakosgatjuk a szeletekre vágott mozzarellát. A cukkinit megmossuk, levágjuk a két végét, és mandolinnal, zöldséghámozóval vagy akár egy éles késsel (ha nagyon ügyesek vagyunk) vékony szeleteket vágunk belőle. Átforgatjuk olívaolajjal, hogy minden szeletet érjen, és rárakosgatjuk a tésztára. Mehet rá só, bors, és friss vagy szárított kakukkfű, aztán az egészet 230-240 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 13-15 percre, amíg szépen megpirulnak a cukkiniszeletek.

Ha tetszett a cukkinis pizzakenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások