Hozzávalók
A tésztához
- 180 ml meleg víz
- 2 tk cukor
- 5 g szárított élesztő
- 300 g liszt
- 1 tk só
- 1 ek olaj
A feltéthez
- 2 db mozzarella
- 1 db cukkini (nagyobb)
- olívaolaj
- só, bors
- kakukkfű
Kakukkfüves-cukkinis pizzakenyér
Hozzávalók
A tésztához
- 180 ml meleg víz
- 2 tk cukor
- 5 g szárított élesztő
- 300 g liszt
- 1 tk só
- 1 ek olaj
A feltéthez
- 2 db mozzarella
- 1 db cukkini (nagyobb)
- olívaolaj
- só, bors
- kakukkfű
A tésztához a meleg vízbe szórjuk a cukrot, belekeverjük az élesztőt, és pár percig hagyjuk pihenni. A lisztet elkeverjük a sóval, mehet bele az olaj, majd a kissé felfuttatott élesztős víz. A tésztát simára dagasztjuk, gombóccá formázzuk, és enyhén olajozott edénybe rakjuk. A tészta felületét is lekenjük vékonyan olajjal, majd letakarva kelesztjük kb. 40 percig. Vékonyra nyújtjuk a tésztát, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és további 20 percet kelesztjük.
A tésztára rakosgatjuk a szeletekre vágott mozzarellát. A cukkinit megmossuk, levágjuk a két végét, és mandolinnal, zöldséghámozóval vagy akár egy éles késsel (ha nagyon ügyesek vagyunk) vékony szeleteket vágunk belőle. Átforgatjuk olívaolajjal, hogy minden szeletet érjen, és rárakosgatjuk a tésztára. Mehet rá só, bors, és friss vagy szárított kakukkfű, aztán az egészet 230-240 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 13-15 percre, amíg szépen megpirulnak a cukkiniszeletek.
Ha tetszett a cukkinis pizzakenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!