Hozzávalók
- 6 - 8 ek sertészsír vagy olaj
- 380 g hagyma
- 400 g káposzta
- ½ db hegyes erős paprika
- 500 g paprika
- 4 - 5 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 kg paradicsom
- 130 g tejföl
Káposztás lecsó tejföllel
Hozzávalók
- 6 - 8 ek sertészsír vagy olaj
- 380 g hagyma
- 400 g káposzta
- ½ db hegyes erős paprika
- 500 g paprika
- 4 - 5 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 kg paradicsom
- 130 g tejföl
A felszeletelt hagymát, káposztát, kétféle paprikát és fokhagymát a lehető legmagasabb hőmérsékleten lepirítjuk a zsíron, sózzuk, borsozzuk. Amikor már kicsit kezdenek összeesni, hozzárakjuk a szeletelt paradicsomot, és ha szükséges, kevés vizet öntünk rá (ha esetleg nem elég lédús a paradicsomunk). Addig főzzük, amíg meg nem főttek a zöldségek és össze nem rottyant az egész.
A tejfölhöz szedünk egy keveset a forró lecsóból, hőkiegyenlítünk, majd beleöntjük a lecsóba, ízlés szerint sózzuk, buggyantunk rajta egyet, és elzárjuk.
Ha tetszett a káposztás lecsó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!