A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 2 fej hagyma
- 2 - 4 gerezd fokhagyma
- 400 g bacon
- 1 db chilipaprika
- só, bors
- 1 tk őrölt koriander
- 1 - 2 tk őrölt római kömény
- 1 - 2 tk szárított oregánó
- 1 tk pirospaprika
- 200 ml fehér- vagy vörösbor
- 2 konzerv fehérbab
- 1 konzerv vörösbab
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 1 db marhaalaplé-zselé (vagy sima alaplé)
- 500 g rövid tészta
- 200 g trappista
- 1 üveg jalapeño (elhagyható)
Baconös-babos sült tészta
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 2 fej hagyma
- 2 - 4 gerezd fokhagyma
- 400 g bacon
- 1 db chilipaprika
- só, bors
- 1 tk őrölt koriander
- 1 - 2 tk őrölt római kömény
- 1 - 2 tk szárított oregánó
- 1 tk pirospaprika
- 200 ml fehér- vagy vörösbor
- 2 konzerv fehérbab
- 1 konzerv vörösbab
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 1 db marhaalaplé-zselé (vagy sima alaplé)
- 500 g rövid tészta
- 200 g trappista
- 1 üveg jalapeño (elhagyható)
A hagymát, fokhagymát felaprítjuk, és lepirítjuk az olívaolajon a csíkozott baconnel együtt. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a chilipaprikát és a fűszereket, elkeverjük, majd felöntjük a fehérborral, és a negyedére forraljuk. A vörösbabkonzervet és az egyik fehérbabkonzervet leszűrjük és átmossuk, majd a hagymás baconre öntjük a darabolt paradicsommal együtt. A maradék fehérbabot szintén leszűrjük és átmossuk, majd 100 ml vízzel és 1 marhaalaplé-zselével pürésítjük, és hozzáöntjük a baconös raguhoz. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd 15 percig rotyogtatjuk.
A kész ragut összeforgatjuk a kifőtt tésztával, egy megfelelő méretű jénaiba tesszük, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, rátesszük a jalapeño paprikát, majd 230 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz (kb. 10-15 perc).
Ha tetszett a baconös-babos sült tészta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!