Hirdetés

Mikrós kakaós-diós süti

Hozzávalók

1
18 x 18 cm-es műanyag tálhoz:
+

A tésztához

190 g cukor
120 g szoba-hőmérsékletű vaj
2 db tojás
180 ml tej
190 g liszt
28 g kakaópor
8 g sütőpor
1 marék apróra vágott dió

Az öntethez

50 ml tejszín
100 g fehér csoki
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mikrós kakaós-diós süti

Ha hiszitek, ha nem, ez a süti minden tevékenységgel együtt 15 perc alatt kész! És puha, szaftos, olyan, mint egy igazi, kevert tésztás sütinek lennie kell. Ne féljetek a mikrohullámú sütőt használni, mert nagyon hasznos tud lenni. ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

1
18 x 18 cm-es műanyag tálhoz:
+

A tésztához

190 g cukor
120 g szoba-hőmérsékletű vaj
2 db tojás
180 ml tej
190 g liszt
28 g kakaópor
8 g sütőpor
1 marék apróra vágott dió

Az öntethez

50 ml tejszín
100 g fehér csoki
Bevásárlólistához adom

A tésztához a cukrot és a vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jöhet egy újabb alapos keverés. A műanyag, magasabb falú forma alját és oldalait kibéleljük sütőpapírral, belesimítjuk a tésztát, és mikróban, kb. 900-1000 wattos teljesítményen (80%-on, ha olyan mikród van, ami százalékban adja meg a teljesítményt) 7-8 percig mikrózzuk. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e, hagyjuk langyosra hűlni, majd kiemeljük a formából, és rácsra téve kihűtjük. 

Közben a tejszínt jól felmelegítjük, beletördeljük a fehér csokit, és ha elolvadt, ezzel az öntettel öntjük le a kockákra vágott sütit.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások