Hozzávalók
- 300 - 350 g krumpli
- 40 g zsírszalonna
- 150 g kolbász
- 1 fej hagyma (nagyobb)
- só, bors
- 2 ek sűrített paradicsom
- 200 ml víz
- 2 tk pirospaprika
A nokedlihez
- 200 g liszt
- 2 db tojás
- 200 ml víz
Pásztornokedli
Hozzávalók
- 300 - 350 g krumpli
- 40 g zsírszalonna
- 150 g kolbász
- 1 fej hagyma (nagyobb)
- só, bors
- 2 ek sűrített paradicsom
- 200 ml víz
- 2 tk pirospaprika
A nokedlihez
- 200 g liszt
- 2 db tojás
- 200 ml víz
A krumplit közepes kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.
A nokedli hozzávalóit nagyjából összekeverjük, nem kell, hogy csomómentes legyen! Sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk, és ha megfőtt, leszűrjük.
A raguhoz az apróra vágott szalonnát félig zsírjára sütjük, ekkor jöhet rá a felkockázott kolbász, majd ha már a kolbász is elkezdte kiengedni a zsírját, mehet rá a felaprított hagyma. Sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a sűrített paradicsomot, és ha lepirult, felöntjük a vízzel. Ha kicsit besűrűsödött, rárakjuk a paprikát, elkeverjük, és mehet bele a krumpli, majd a nokedli. Alaposan összeforgatjuk, és kész.
Ha tetszett a pásztornokedli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!