Hirdetés

Sajtos-baconös sült daragaluska

Hozzávalók

2 - 3
főre
+
5 szelet bacon
500 ml tej
90 g búzadara
só, bors
szerecsendió
50 g vaj
1 db tojás
90 g sajt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Sajtos-baconös sült daragaluska

Köretnek is szuperjó, de akár még önmagában is falatozhatod, ha valami nagyon egyszerű vacsorára vágysz, és tényleg alig van otthon pár dolog a hűtőben vagy a spájzban. Ja és simán elkészítheted kukoricadarával is. ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 3
főre
+
5 szelet bacon
500 ml tej
90 g búzadara
só, bors
szerecsendió
50 g vaj
1 db tojás
90 g sajt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A bacont kis darabokra vágjuk és kisütjük, de vigyázzunk, hogy ne ropogósra, mert még fogjuk tovább sütni a sütőben is. A tejben elkeverjük a búzadarát, a sót, a borsot, kevés szerecsendiót, és közepes lángon, folyamatosan kevergetve jó sűrűre főzzük. Még melegen hozzákeverjük a vajat és a tojássárgáját, és belekeverjük a bacondarabok felét. 

A tojásfehérjét habbá verjük, ezt is a masszába forgatjuk, majd két db olajos/olvasztott vajas/zsíros kanállal galuskákat formázunk belőle és egy kisebb tepsibe rakosgatjuk őket. Megszórjuk a reszelt sajttal és a bacondarabokkal, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20 percig sütjük.

Ha tetszett a sajtos-baconös sült daragaluska receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások