Hozzávalók
- 500 g burgonya (megpucolva, reszelve, kinyomkodva)
- só
- 1 ½ tk tört bors
- 1 tk szárított tárkony
- 1 ½ tk fokhagymapor
- 100 g sajt (trappista)
- 1 - 200 ml olaj a sütéshez
- 1 - 2 szál újhagyma tálaláshoz
Sajttal töltött röszti
Hozzávalók
- 500 g burgonya (megpucolva, reszelve, kinyomkodva)
- só
- 1 ½ tk tört bors
- 1 tk szárított tárkony
- 1 ½ tk fokhagymapor
- 100 g sajt (trappista)
- 1 - 200 ml olaj a sütéshez
- 1 - 2 szál újhagyma tálaláshoz
A burgonyát lereszeljük, megsózzuk, hagyjuk állni 10 percet, majd alaposan kinyomkodjuk a levét, és leszárítjuk egy papírtörlőn (ennek a reszelt, kinyomkodott burgonyának kell lennie 500 g-nak). Fűszerezzük a borssal, a tárkonnyal és a fokhagymaporral, és ízlés szerint sózzuk.
Egy tapadásmentes serpenyőbe 2 mm-nyi olajon, közepes hőfokon eloszlatjuk a burgonya felét, és egy kicsit megnyomkodjuk, kerek palacsintaformájúra igazgatjuk, és ropogósra sütjük. Rátesszük a reszelt, sajtot majd eloszlatjuk a maradék burgonyát a tetején, és átfordítjuk egy másik közepesen forró serpenyőbe 2 mm-nyi olajra, és ezt az oldalát is ropogósra sütjük. Legyünk türelmesek, az egész művelet eltart 20-30 percig. Ha úgy ítéljük meg, és időközben szükséges, pótoljuk az olajat. Tálalásnál megszórjuk újhagymával, és fogyasztjuk.
Ha tetszett a sajttal töltött röszti receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!