Hozzávalók
- 300 g fusilli tészta
- 1 ek olívaolaj
- 10 szelet bacon
- 1 fej hagyma
- 150 g trappista sajt
A mártáshoz
- 4 gerezd fokhagyma
- 500 g tejföl
- 2 tk majoranna
- só, bors
Tejfölös-szalonnás rakott tészta
Hozzávalók
- 300 g fusilli tészta
- 1 ek olívaolaj
- 10 szelet bacon
- 1 fej hagyma
- 150 g trappista sajt
A mártáshoz
- 4 gerezd fokhagyma
- 500 g tejföl
- 2 tk majoranna
- só, bors
A tésztát sós vízben félig megfőzzük, leszűrjük, és hagyjuk kicsit hűlni. Az apróra vágott bacont az olajon félig megpirítjuk, és rárakjuk a felszeletelt hagymát. Az egészet jól lepirítjuk.
A mártáshoz lezúzzuk a fokhagymát, és összekeverjük a többi hozzávalóval, majd a tésztával. Egy közepes tepsi aljára rakjuk a tészta felét, erre jöhet a hagymás bacon fele, majd a maradék tészta, és rá a bacon. Ráreszeljük a sajtot, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a teteje.
Ha tetszett atejfölös-szalonnás rakott tészta
receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!