Hozzávalók
- 200 - 250 g penne
- 2 - 3 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma (kisebb)
- 2 gerezd fokhagyma
- 60 ml fehérbor
- 240 g konzerv darabolt paradicsom
- só, bors
- 1 csipet cukor
- 1 tk szárított bazsalikom
- 2 db tonhalkonzerv
- 1 marék olajbogyó
- 5 - 6 db aszalt paradicsom
- 50 g reszelt parmezán
- pár szem koktélparadicsom
Tonhalas-paradicsomos sült tészta
Hozzávalók
- 200 - 250 g penne
- 2 - 3 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma (kisebb)
- 2 gerezd fokhagyma
- 60 ml fehérbor
- 240 g konzerv darabolt paradicsom
- só, bors
- 1 csipet cukor
- 1 tk szárított bazsalikom
- 2 db tonhalkonzerv
- 1 marék olajbogyó
- 5 - 6 db aszalt paradicsom
- 50 g reszelt parmezán
- pár szem koktélparadicsom
A pennét bő, sós, forró vízben elkezdjük főzni. Közben az olajon lepirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd felöntjük a borral, és pár percig még forraljuk. Beledobjuk a konzerv paradicsomot, hozzáadjuk a fűszereket, és még pár percig főzzük. Belekeverjük a tonhalkonzervet, az olajbogyókat, a vékony csíkokra vágott aszalt paradicsomot, a reszelt parmezánt és az al dentére főtt tésztát. Egy Hőálló tálba rakjuk a pennét, esetleg reszelünk még rá kevés parmezánt, és 180 fokra előmelegített sütőbe tolva 25 percig sütjük.
Ha tetszett a tonhalas-paradicsomos sült tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!