A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 1 ek liszt
- só, bors
- 1 kg csontozott sertéslapocka
- 4 ek olívaolaj
- 1 fej nagyobb hagyma
- 4 szál zellerszár
- 2 szál répa
- 350 ml alma cider
- 2 ek almaecet
- friss zöldfűszer, csokor petrezselyem, zsálya, kakukkfű
- 250 ml alaplé
- 3 db krumpli
- 2 db alma
Almás cideres sertés stew
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 1 ek liszt
- só, bors
- 1 kg csontozott sertéslapocka
- 4 ek olívaolaj
- 1 fej nagyobb hagyma
- 4 szál zellerszár
- 2 szál répa
- 350 ml alma cider
- 2 ek almaecet
- friss zöldfűszer, csokor petrezselyem, zsálya, kakukkfű
- 250 ml alaplé
- 3 db krumpli
- 2 db alma
A lisztet elkeverjük a sóval és a borssal. A húst nagyobb, kb. 6 centis kockákra vágjuk és alaposan összeforgatjuk a fűszeres liszttel. Egy öntöttvas edényt felmelegítünk nagyon forróra és kevés olajon a húsok minden oldalát megpirítjuk, majd ha kész, kivesszük őket. A felkockázott hagymát, a répát és a zellerszárat az edényben visszamaradt zsiradékon néhány perc alatt megdinszteljük. Ha a hagyma megpuhult, rázúdítjuk a cidert és az almaecetet, majd mehet bele vissza a hús is. A zsályából, kakukkfűből és a
petrezselyemből egy ilyen célra használható zsineggel kis csokrot kötünk, és ez is megy a stew-ba, majd az egészet felöntjük alaplével.
Lefedjük a tálat, aztán irány a 170 fokra előmelegített sütő és első körben 1,5 órán át sütjük a ragut. A krumplit közben meghámozzuk és felkockázzuk, majd a 1,5 óra elteltével hozzáadjuk a
raguhoz, ami ismét mehet a sütőbe újabb 30 percre. A fél óra elteltével beledobjuk a meghámozott és kockákra vágott almát is, amivel újabb 10 percig sül az egész és kész is!