Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

2
főre
+

A karamellizált hagymához

2 ek olívaolaj
2 fej vöröshagyma
2 fej lilahagyma
1 csokor újhagyma
2 ek barna cukor
1 ½ ek vörösborecet
1 ½ ek Worchester-szósz
2 - 3 ág kakukkfű
bors

A tejszínes gombamártáshoz

400 g gomba vegyesen (ördögszekér, csiperke, portobello, shimeji)
½ dl whiskey
1 tk színes bors
2 dl tejszín

A bélszínhez

400 g bélszín
bors
1 ág kakukkfű
40 g vaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Bélszín whiskey-s gombamártással és karamellizált hagymával

Ezzel a fogással nem lehet hibázni, hiszen az omlós bélszín, a karakteres ízű gombamártás és az édeskés hagyma kombinációja egészen egyszerűen tökéletes - próbáljátok ki ti is bátran!
Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A karamellizált hagymához

2 ek olívaolaj
2 fej vöröshagyma
2 fej lilahagyma
1 csokor újhagyma
2 ek barna cukor
1 ½ ek vörösborecet
1 ½ ek Worchester-szósz
2 - 3 ág kakukkfű
bors

A tejszínes gombamártáshoz

400 g gomba vegyesen (ördögszekér, csiperke, portobello, shimeji)
½ dl whiskey
1 tk színes bors
2 dl tejszín

A bélszínhez

400 g bélszín
bors
1 ág kakukkfű
40 g vaj
Bevásárlólistához adom

A karamellizált hagymához 20-25 percen keresztül alacsony lángon olívaolajon hőkezeljük a felkarikázott hagymákat, amit a serpenyőben egy kicsit meg is sózunk. Amikor ez megvan, hozzáadjuk a cukrot, az ecetet, a Worchester-szószt, és a kakukkfüvet, majd további 15-20 percig alacsony lángon rotyogtatjuk.

A gombákat apróbb darabokra vágjuk, és forró serpenyőben zsiradék nélkül lepirítjuk, majd felöntjük whiskey-vel, amit elpárolunk róla. Fűszerezzük, felöntjük a tejszínnel, és besűrítjük.

Bélszín whiskey-s-tejszínes gombamártással

A bélszínhez egy serpenyőbe olajat öntünk, belehelyezzük a húst, majd a felső oldalát sózzuk és borsozzuk. Dobunk mellé a serpenyőbe egy ág kakukkfüvet, majd megfordítjuk a bélszínt, és szintén sózzuk és borsozzuk. Ezután a kívánt átsütöttségi igény szerint kevés olajon mindkét oldalát készre sütjük. Ha kész, rádobunk egy-egy kisebb kockányi vajat, és tálalás előtt néhány percig pihentetjük. Szedünk rá a gombamártásból, mellé pedig a hagymát kínáljuk.

Ha tetszett a bélszín whiskey-s-tejszínes gombamártással, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások