Hirdetés

Cideres csirkecomb + mazsolás bulgur = egyszerű és ínyenc kaja

Hozzávalók

4
főre
1 üveg cider
150 g szemű fehér szőlő
4 egész csirkecomb
100 g bacon
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
250 g bulgur
100 g mazsola
Hirdetés

Cideres csirkecomb + mazsolás bulgur = egyszerű és ínyenc kaja

Ha valakinek előálltok ezzel a menüvel, akkor tuti, hogy leveszitek a lábáról az illetőt. Pedig igazából egy roppant egyszerű fogásról van szó, ami akár randikajaként is működik. Összedobtok egy cideres-szőlős csirkecombot, közben elkészültök a bulgurral is, ehhez kevertek egy kis mazsolát és voilá, kész is vagytok vele!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
1 üveg cider
150 g szemű fehér szőlő
4 egész csirkecomb
100 g bacon
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
250 g bulgur
100 g mazsola

 

A csirkecombokat sózzuk-borsozzuk, majd egy megfelelő serpenyőben mindkét oldalukat jó alaposan lepirítjuk. A serpenyőből kiszedjük a combokat, és zsírjára pirítjuk az apróra vágott bacont. Ha ez megvan, átnyomott fokhagymát és felkockázott vöröshagymát vetünk a zsírra, és üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a szintén apróra kockázott sárga-, illetve fehérrépát, és néhány perc alatt kicsit körbepirítjuk őket. A szőlőszemeket félbevágjuk és a zöldséges alaphoz adjuk.  Visszatesszük a serpenyőbe bőrrel felfelé a csirkecombokat, és felöntjük az egészet ciderrel (ha nem elég, mehet mellé víz is, kb. a bőr aljáig lepje el őket a folyadék). 180 fokon 35-40 percig sütjük a csirkéket. Közben lobogó vízben megfőzzük a bulgurt, beleszórjuk a mazsolát is, sózzuk és kb. negyed óra főzés után leszűrjük. Egy tányérra szedünk a mazsolás bulgurból, pakolunk rá a hús alatti baconos zöldséges cuccból, melléteszünk egy csirkecombot, és locsolunk rá a cideres szaftból.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások