Hozzávalók
A csirkéhez
- 300 g csirkemellfilé
- 2 ek olaj
- 1 mk őrölt koriandermag
- 1 mk őrölt római kömény
- 2 tk füstölt pirospaprika (esetleg simával helyettesíthető)
- 1 mk morzsolt oregánó
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 4 - 5 szál friss koriander
A pirított paprikához
- 3 db kaliforniai paprika vegyes színekben
- 1 - 2 ek olaj
- só, bors
- 1 fej lila hagyma
- 2 csipet fokhagyma-granulátum
A rizshez
- 300 g maradék főtt rizs
- 1 ek olívaolaj
- ½ fej lila hagyma
- 1 db konzerv kukorica (340 g-os kiszerelés)
- 1 csipet őrölt koriandermag
- 1 csipet őrölt római kömény
- ½ mk füstölt pirospaprika
- só, bors
- ½ db lime leve
- 1 db paradicsom
- 1 csokor koriander (vagy petrezselyem)
A tálaláshoz
- taco kagyló (elhagyható)
- 150 g tejföl
Hozzávalók
A csirkéhez
- 300 g csirkemellfilé
- 2 ek olaj
- 1 mk őrölt koriandermag
- 1 mk őrölt római kömény
- 2 tk füstölt pirospaprika (esetleg simával helyettesíthető)
- 1 mk morzsolt oregánó
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 4 - 5 szál friss koriander
A pirított paprikához
- 3 db kaliforniai paprika vegyes színekben
- 1 - 2 ek olaj
- só, bors
- 1 fej lila hagyma
- 2 csipet fokhagyma-granulátum
A rizshez
- 300 g maradék főtt rizs
- 1 ek olívaolaj
- ½ fej lila hagyma
- 1 db konzerv kukorica (340 g-os kiszerelés)
- 1 csipet őrölt koriandermag
- 1 csipet őrölt római kömény
- ½ mk füstölt pirospaprika
- só, bors
- ½ db lime leve
- 1 db paradicsom
- 1 csokor koriander (vagy petrezselyem)
A tálaláshoz
- taco kagyló (elhagyható)
- 150 g tejföl
A csirkemellet felcsíkozzuk, és egy serpenyőben, az olajon elkezdjük lepirítani erős lángon.
Megszórjuk a korianderrel, római köménnyel, füstölt pirospaprikával és oregánóval. A fokhagymát felszeleteljük, és ezt is a csirkére szórjuk, majd összeforgatjuk, és közepes lángon tovább pirítjuk. A végén sózzuk, borsozzuk, összekeverjük az aprított korianderrel, és félretesszük.
Közben a paprikát 1 cm vastagon felcsíkozzuk, a csirke pirításához használt forró serpenyőbe dobjuk, és egy kevés olajon, erős lángon pirítani kezdjük. Sózzuk, borsozzuk, és néha átpörgetjük, majd rádobjuk a félfőre vágott lila hagymát, megszórjuk a fokhagyma-granulátummal, kicsit összepirítjuk, végül az egészet kivesszük a serpenyőből.
A maradék rizst a forró serpenyőbe dobjuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, hozzákeverjük a finomra vágott lila hagymát és a kukoricát. Ízesítjük korianderrel, római köménnyel, füstölt paprikával, sóval, borssal. Ráfacsarjuk a lime levét, belekeverjük a héjától és a belső, kocsonyás részétől megfosztott, egész kicsire összekockázott paradicsomot, majd lehúzzuk a tűzről.
A koriander vagy petrezselyem szárát finomra vágjuk, a leveleit rusztikusan összecsapjuk, és a rizshez keverjük. Ezzel be is fejeztük, ehetjük taco shellbe pakolva, tejföllel meglocsolva, vagy önálló kajaként a rizses körettel.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!