A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 2 tk egész római kömény
- 1 tk koriander mag
- ½ tk őrölt fahéj
- ½ tk chilipehely
- 1 ek vaj
- 1 ek olvívaolaj
- 1 ½ kg csirke felsőcomb
- 1 fej nagyobb hagyma
- 1 fej nagyobb sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg hántolt mandula
- 10 dkg asztalt sárgabarack
- ½ db narancs (lehetőleg kezeletlen)
- ½ db citrom (lehetőleg kezeletlen)
- Kisebb darab gyömbér
- 20 dkg főtt csicseriborsó (vagy konzerv)
- 15 dkg olívabogyó
- 7 ½ dl csirke alaplé, húsleves vagy víz
A kuszkuszhoz
- 25 dkg kuszkusz
- 2 ½ dl víz
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek só
- 1 ek citromlé
- 2 ek vaj
- 1 marék durvára aprított pisztácia
Csirke tajine, a marokkói olivás-citromos csirke
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 2 tk egész római kömény
- 1 tk koriander mag
- ½ tk őrölt fahéj
- ½ tk chilipehely
- 1 ek vaj
- 1 ek olvívaolaj
- 1 ½ kg csirke felsőcomb
- 1 fej nagyobb hagyma
- 1 fej nagyobb sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg hántolt mandula
- 10 dkg asztalt sárgabarack
- ½ db narancs (lehetőleg kezeletlen)
- ½ db citrom (lehetőleg kezeletlen)
- Kisebb darab gyömbér
- 20 dkg főtt csicseriborsó (vagy konzerv)
- 15 dkg olívabogyó
- 7 ½ dl csirke alaplé, húsleves vagy víz
A kuszkuszhoz
- 25 dkg kuszkusz
- 2 ½ dl víz
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek só
- 1 ek citromlé
- 2 ek vaj
- 1 marék durvára aprított pisztácia
A római köményt és a koriandert mepirítjuk egy nagy edényben, amit később a sütőbe is be tudunk tenni. A fűszereket ezután mozsárban finomra törjük.
A lábasban felmelegítjük a vajat és az olajat. A csirkét sózzuk, borsozzuk és a lábasban mindenoldalán alaposan lepirítjuk. Hozzáadjuk a római köményt és a koriandert, valamint az őrölt fahéjat és a chilipelyhet.
A hagymát és a sárgarépát falatnyi darabokra vágjuk és a lábasba tesszük, a fokhagymát pedig egészen finomra aprítva adjuk hozzá az ételhez. Szintén a lábasba tesszük az egészben hagyott, hántolt mandulát, az aszalt sárgabarackot és a gerezdekre vágott citrusokat. Végül hozzáadjuk a kb 1 evőkanálnyi szeletekre vágott gyömbért, az olivabogyót és a csicseriborsót. Felöntjük a csirke alaplével, lefedjük és 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Addig sütjük, amíg a hús leolvad a csontról 1,5-2 óra. Kuszkusszal és sok korianderzölddel kínáljuk.
A kuszkuszhoz felforraljuk a vizet az olívaolajjal, sóval és citromlével. Elzárjuk a lángot, beletesszük a kuszkuszt, elkeverjük és azonnal lefedjük. 15 percig hagyjuk állni, amíg a gőzben megpuhul a kuszkusz. Villával szétpergetjük és hozzákeverjük a vajat. Tálaláskor megszórjuk a pisztáciával.
A csirkés tajine mellet, egy másik csodálatos comfort food, ami jól tud esni a lusta estéken, az Zé pásztorpite receptje, itt találjátok.