Hozzávalók
A csirkéhez
- 2 ek olívaolaj
- 300 g csirkemell
- só,bors
A szószhoz
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk oregánó
- 1 mk római kömény
- 1 mk cayenne bors
- 300 ml passata (passzírozott paradicsom)
- só, bors
A tetejére
- 200 g tejföl
- 1 tk chipotle paprika
- 120 ml tejszín
- só, bors
- 1 zacskó sós chips
Az összeállításhoz
- 4 db tortillalap
- 2 marék reszelt vörös cheddar sajt
- sós chips
Hozzávalók
A csirkéhez
- 2 ek olívaolaj
- 300 g csirkemell
- só,bors
A szószhoz
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk oregánó
- 1 mk római kömény
- 1 mk cayenne bors
- 300 ml passata (passzírozott paradicsom)
- só, bors
A tetejére
- 200 g tejföl
- 1 tk chipotle paprika
- 120 ml tejszín
- só, bors
- 1 zacskó sós chips
Az összeállításhoz
- 4 db tortillalap
- 2 marék reszelt vörös cheddar sajt
- sós chips

A csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk és kevés olívaolajon megsütjük, majd két villa segítségével széttépkedjük. Az apróra vágott vöröshagymát kissé lepirítjuk a csirkéből visszamaradt zsiradékon, majd mehet bele a szintén apróra vágott fokhagyma, a fűszerek és a passata. Pár percig kevergetjük, majd beleforgatjuk a szálaira szedett csirkét is. A tortillalapo közepére halmozunk egy sávban a paradicsomos-csirkés töltelékből, erre kerül kevés reszelt sajt, chipsmorzsa, majd feltekerjük őket. Ezt követően egy tepsibe fektetjük a tekercseket.
A tejfölös mártáshoz összekeverjük a tejfölt és a tejszínt az apróra vágott chipotle paprikával, sózzuk, borsozzuk, és az egészet a tortillatekercsekre öntjük. Ezután megszórjuk reszelt cheddarral és chipsmorzsával és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. És kész is van a nagy kedvenc csirkés enchilada.

