Hozzávalók
- 200 g kockázott bacon
- 100 g szeletelt bacon
- 1 fej hagyma
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 1 db kaliforniai paprika
- 5 db babkonzerv (vegyesen vörös, fehér, cirmos stb.)
- 300 g passata
- 200 g ketchup
- 20 g angol mustár
- 100 g barna cukor
- 50 g juharszirup
- 20 g Worcester szósz
- 20 g szójaszósz
- 2 - 3 ek chiliszósz
- 25 g almaecet
- só, bors
Délies sült bab
Hozzávalók
- 200 g kockázott bacon
- 100 g szeletelt bacon
- 1 fej hagyma
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 1 db kaliforniai paprika
- 5 db babkonzerv (vegyesen vörös, fehér, cirmos stb.)
- 300 g passata
- 200 g ketchup
- 20 g angol mustár
- 100 g barna cukor
- 50 g juharszirup
- 20 g Worcester szósz
- 20 g szójaszósz
- 2 - 3 ek chiliszósz
- 25 g almaecet
- só, bors
A kockázott bacont zsírjára sütjük egy sütésálló tálban, majd hozzáadjuk a felkockázott hagyma és átnyomott fokhagyma kombinációját, és további 8-10 percig hőkezeljük közepes lángon.
Amikor ez kész, hozzáadjuk az apróra kockázott kaliforniai paprikát, majd 3-5 perc elteltével a lecsöpögtetett babokat is.
Hozzáadjuk a paradicsomszószt, a ketchupot, a mustárt, a barna cukrot, a juharszirupot, a Worcestert, a szójaszószt, egy kevés chiliszószt, az ecetet, sózzuk, borsozzuk, majd az első rottyanásig melegítjük.
A tetejére baconszeleteket teszünk, majd 175 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük, vagy amíg a bacon szép aranybarna nem lesz.
Ha tetszett a délies sült bab receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!