Hozzávalók
A besamelhez
- 200 g vaj
- 80 g liszt
- 700 ml tej
- 2 tk mustár
- 1 csipet szerecsendió
- só, bors
- 100 g reszelt trappista
- 1 db tojássárgája
Az összeállításhoz
- ½ csomag lasagnetészta
- 100 g reszelt trappista
- 1 fej karfiol
- 1 csokor petrezselyem
- 800 g csirkemell
- 50 ml olívaolaj
- só,bors
Dubarry csirkemell-lasagne
Hozzávalók
A besamelhez
- 200 g vaj
- 80 g liszt
- 700 ml tej
- 2 tk mustár
- 1 csipet szerecsendió
- só, bors
- 100 g reszelt trappista
- 1 db tojássárgája
Az összeállításhoz
- ½ csomag lasagnetészta
- 100 g reszelt trappista
- 1 fej karfiol
- 1 csokor petrezselyem
- 800 g csirkemell
- 50 ml olívaolaj
- só,bors
A csirkemellet felszeleteljük, és forró serpenyőben a kevés olajon kérgesítjük, majd sózzuk és borsozzuk.
A besamelhez a vajat felhevítjük, beleszórjuk a lisztet, amit habzásig melegítünk. Felöntjük a tejjel, folyamatos kevergetés mellett kiforraljuk, majd mustárral, szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük, és hozzáadjuk a reszelt sajtot. A kihűlő besamelbe keverjük a tojássárgáját.
A karfiolt rózsáira szedjük, és forrásban lévő, sós vízben 2-3 percig főzzük.
A lasagnetésztával rétegezzük a sütés után még vékonyabb szeletekre vágott csirkét, amire rászórjuk a karfiolt, és rétegenként megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel és meglocsoljuk a besamellel. A tetejére reszelt sajtot szórunk, majd 160 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
Ha tetszett a dubarry csirkemell-lasagne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!