Hirdetés
Bespájzolva

Dubarry csirkemell-lasagne

Hozzávalók

6
főre
+

A besamelhez

200 g vaj
80 g liszt
700 ml tej
2 tk mustár
1 csipet szerecsendió
só, bors
100 g reszelt trappista
1 db tojássárgája

Az összeállításhoz

½ csomag lasagnetészta
100 g reszelt trappista
1 fej karfiol
1 csokor petrezselyem
800 g csirkemell
50 ml olívaolaj
só,bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Dubarry csirkemell-lasagne

Azt hiszem, ilyesmit még nem csináltunk, pedig lasagnénak elkészítve minden is finomabb!
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

6
főre
+

A besamelhez

200 g vaj
80 g liszt
700 ml tej
2 tk mustár
1 csipet szerecsendió
só, bors
100 g reszelt trappista
1 db tojássárgája

Az összeállításhoz

½ csomag lasagnetészta
100 g reszelt trappista
1 fej karfiol
1 csokor petrezselyem
800 g csirkemell
50 ml olívaolaj
só,bors
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A csirkemellet felszeleteljük, és forró serpenyőben a kevés olajon kérgesítjük, majd sózzuk és borsozzuk.

A besamelhez a vajat felhevítjük, beleszórjuk a lisztet, amit habzásig melegítünk. Felöntjük a tejjel, folyamatos kevergetés mellett kiforraljuk, majd mustárral, szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük, és hozzáadjuk a reszelt sajtot. A kihűlő besamelbe keverjük a tojássárgáját.

A karfiolt rózsáira szedjük, és forrásban lévő, sós vízben 2-3 percig főzzük.

A lasagnetésztával rétegezzük a sütés után még vékonyabb szeletekre vágott csirkét, amire rászórjuk a karfiolt, és rétegenként megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel és meglocsoljuk a besamellel. A tetejére reszelt sajtot szórunk, majd 160 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.

Ha tetszett a dubarry csirkemell-lasagne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások