Hirdetés
Instant

Egy tökéletes őszi menü

Hozzávalók

Silver Palate féle aszalt szilvás csirke (4 főre)

3 db felső csirkecomb
4 db alsó csirkecomb
8 dkg zöld olívabogyó (magozva)
15 dkg aszalt szilva kimagozva, feldarabolva
2 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
4 ek olíva olaj
3 ek fehérborecet
1 ½ ek szárított oregánó
frissen őrölt bors
1 ek barnacukor
1 dl száraz fehérbor
friss korianderzöld (vagy petrezselyem)
pirított mandulaszeletek (nekem nem volt, fenyőmagot használtam)

Csokis-szilvás rétes (1 rúdhoz)

500 g szilva (akár ringlóval vegyesen)
3 ek szilvalekvár
3 ek cukor
1 tk őrölt fahéj
5 cl rum
5 dkg apróra vágott csokoládé (tej- és étcsoki vegyesen)
4 db réteslap
6 dkg vaj
4 ek zsemlemorzsa
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Egy tökéletes őszi menü

Ha egy őszi hétvégén ennétek egy fantasztikus csirkés kaját, utána pedig egy felejthetetlen rétest, akkor már mutatjuk is hozzá a receptet.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

Silver Palate féle aszalt szilvás csirke (4 főre)

3 db felső csirkecomb
4 db alsó csirkecomb
8 dkg zöld olívabogyó (magozva)
15 dkg aszalt szilva kimagozva, feldarabolva
2 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
4 ek olíva olaj
3 ek fehérborecet
1 ½ ek szárított oregánó
frissen őrölt bors
1 ek barnacukor
1 dl száraz fehérbor
friss korianderzöld (vagy petrezselyem)
pirított mandulaszeletek (nekem nem volt, fenyőmagot használtam)

Csokis-szilvás rétes (1 rúdhoz)

500 g szilva (akár ringlóval vegyesen)
3 ek szilvalekvár
3 ek cukor
1 tk őrölt fahéj
5 cl rum
5 dkg apróra vágott csokoládé (tej- és étcsoki vegyesen)
4 db réteslap
6 dkg vaj
4 ek zsemlemorzsa
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Silver Palate féle aszalt szilvás csirke

img_3372.jpg

A Silver Palate szakácskönyv több étvizeddel ezelőtt hasonló célból jelent meg Amerikában, mint amiért mi most dolgozunk: meggyőzni az embereket, hogy főzzenek otthon egyszerű, de ízletes fogásokat. Az üzenet ma is fontos, következzen is egy recept, ami igazán ízletes és lélekmelengető, amolyan comfort food.

A combokat egy hőálló tálba tesszük.. Hozzáadjuk a péppé zúzott fokhagymát, a babérleveleket, az aszalt szilvát és az olívabogyót. Egy kis tálban összekeverjük az olajat, az ecettel és az oregánóval, alaposan sózzuk és borsozzuk. A pácot a húsra öntjük, alaposan átkeverjük, hogy mindenhova jusson belőle és amennyi ideig csak lehet pácolódni hagyjuk – legjobb, ha egy egész éjszakát figyelnek a hűtőben.

Sütés előtt egy órával kivesszük a hűtőből, ráöntjük a bort, megszórjuk a barnacukorral. 180 fokos sütőben kb 1 óra alatt pirosra sütjük, 20 percenként átforgatva a húsdarabokat.

DE! Amíg a csirke sül a sütőben, addig összedobjuk az egyik legklasszabb krumpliköretét.

Hasselback krumplit, amihez receptet itt találtok.

Csokis-szilvás rétes

img_9901.jpg

A jó rétest mindenki szereti, ugye? Ha szilvával, csokival és egy kis fahéjjal dolgozunk, akkor pedig végképp nem lesz ember, aki ellenállni tudna neki!

A szilvákat megmossuk, kimagozzuk és falatnyi darabokra vágjuk. Nagy tálba tesszük és összekeverjük a lekvárral, cukorral, fahéjjal, rummal, csokival és zsemlemorzsával.

img_3394.jpg

A réteslapokat száraz, majd nedves konyharuhába tekerjük, hogy ne száradjanak ki, de ne is ázzanak el. Az első lapot egy sütőpapírral kibélelt tepsire fektetjük, megkenjük olvasztott vajjal. Ráterítjük a második réteslapot, ezt is megkenjük vajjal és még két lappal megismételjük ugyenezt. A negyedik lapot megszórjuk még egy kevés zsemlemorzsával, majd a tölteléket a réteslap hosszú oldalára halmozzuk – a rövid oldalakat kicsit behajtjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék, és feltekerjük a rétest. Kívülről is bőven megkenjük vajjal. 150 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni és porcukorral meghintve kínáljuk.

Ha egy lazulós, ráérős szendvicsre és almás sütire is vágynátok, akkor csekkoljátok le Zé receptjét.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások