Hozzávalók
A pörkölthöz
- 2 ek zsír
- 2 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 1 kg marhalábszár (de comb is lehet)
- 1 - 2 db paradicsom
- 1 db paprika
- 2 ek édes paprikakrém
- 2 ek pirospaprika
- só
- ½ mk bors
- 35 g étcsoki
A nokedlihez
- 600 g liszt
- 2 db tojás
- 4 ek olaj
- kb. 360 ml víz
- 2 tk kakukkfű
- só
Étcsokis marhapörkölt kakukkfüves nokedlivel
Hozzávalók
A pörkölthöz
- 2 ek zsír
- 2 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 1 kg marhalábszár (de comb is lehet)
- 1 - 2 db paradicsom
- 1 db paprika
- 2 ek édes paprikakrém
- 2 ek pirospaprika
- só
- ½ mk bors
- 35 g étcsoki
A nokedlihez
- 600 g liszt
- 2 db tojás
- 4 ek olaj
- kb. 360 ml víz
- 2 tk kakukkfű
- só
Az étcsokis marhapörkölt alapjához a zsírt megolvasztjuk, és elkezdjük benne pirítani az apró kockákra vágott hagymát. A fokhagymát felaprítjuk, és ezt is hozzáadjuk, a babérlevéllel együtt. Mikor üvegesre párolódott a hagyma, beletesszük az 1 x 1 cm-es kockákra vágott húst is, és kb. 2-3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott paradicsomot és paprikát, majd a paprikakrémet is. Felöntjük annyi vízzel, ami 1-2 cm-re ellepi a húst, és közepes hőfokon elkezdjük főzni.
30-40 perc után megszórjuk pirospaprikával, sózzuk és borsozzuk, majd addig főzzük, míg puha nem lesz. Folyamatosan pótoljuk a vizet, nehogy leégjen a pörkölt. Mikor már puha a hús, lekapcsoljuk a tűzhelyet, és hozzáadjuk a csokit, elkeverjük benne, hogy elolvadjon.
A galuskának csak akkor állunk neki, ha már felforrt a főzővize. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáütjük a tojást, beletesszük az olajat, a vizet, a kakukkfüvet, sózzuk, az egészet összekeverjük, majd egy nokedliszaggató segítségével, forrásban lévő vízben 2-3 perc alatt kifőzzük.
Tányérra szedjük a nokedlit, mellé a pörköltet, és savanyúsággal tálaljuk.
Ha tetszett az étcsokis marhapörkölt kakukkfüves nokedlivel receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!