Hozzávalók
A karajhoz
- 4 szelet csont nélküli karaj
- só, bors
- 2 db tojás
- 3 púpozott ek liszt
- 100 ml tej
- só
- olaj a sütéshez
A rizi-bizihez
- 300 ml víz
- 2 ek olaj
- 1 mk só
- 150 g rizs
- 1 nagy marék zöldborsó
- 1 csokor petrezselyem
Hozzávalók
A karajhoz
- 4 szelet csont nélküli karaj
- só, bors
- 2 db tojás
- 3 púpozott ek liszt
- 100 ml tej
- só
- olaj a sütéshez
A rizi-bizihez
- 300 ml víz
- 2 ek olaj
- 1 mk só
- 150 g rizs
- 1 nagy marék zöldborsó
- 1 csokor petrezselyem
A karajszeletek inas részét 2 centiméterenként bevagdossuk, hogy sütéskor ne ugorjon össze a szelet, klopfolóval enyhén kilapítjuk, sózzuk, borsozzuk és mindkét oldalát belisztezzük. A tojásokat kissé felverjük, sózzuk és simára keverjük benne a lisztet, majd hozzáadjuk a tejet. A lisztezett húsok mindkét oldalát a masszába mártjuk és 170 fokos olajban pirosra sütjük. A rizi-bizihez a vizet az olajjal és sóval felforraljuk, majd beleöntjük a rizst és kevergetés mellett addig forraljuk amíg besűrűsödik. Ekkor beleöntjük a zöldborsót és 120 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megpároljuk. Kivesszük a sütőből, hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet, jól átkeverjük és a hússal tálaljuk.