Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Extra ebédötlet: párizsi bundás karaj rizibizivel

Hozzávalók

2
személyre
+

A karajhoz

4 szelet csont nélküli karaj
só, bors
2 db tojás
3 púpozott ek liszt
100 ml tej
olaj a sütéshez

A rizi-bizihez

300 ml víz
2 ek olaj
1 mk só
150 g rizs
1 nagy marék zöldborsó
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Extra ebédötlet: párizsi bundás karaj rizibizivel

A rántott hús bundáját nagyon sokféleképpen lehet variálni, de kétségkívül a párizsi bunda a legjobbak közé tartozik. Ha rizibizivel tálaljátok, akkor pedig egy igazi klasszikus ebédet rittyenthettek, ami után mindenki megnyalja majd mind a tíz ujját!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
+

A karajhoz

4 szelet csont nélküli karaj
só, bors
2 db tojás
3 púpozott ek liszt
100 ml tej
olaj a sütéshez

A rizi-bizihez

300 ml víz
2 ek olaj
1 mk só
150 g rizs
1 nagy marék zöldborsó
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A karajszeletek inas részét 2 centiméterenként bevagdossuk, hogy sütéskor ne ugorjon össze a szelet, klopfolóval enyhén kilapítjuk, sózzuk, borsozzuk és mindkét oldalát belisztezzük. A tojásokat kissé felverjük, sózzuk és simára keverjük benne a lisztet, majd hozzáadjuk a tejet. A lisztezett húsok mindkét oldalát a masszába mártjuk és 170 fokos olajban pirosra sütjük. A rizi-bizihez a vizet az olajjal és sóval felforraljuk, majd beleöntjük a rizst és kevergetés mellett addig forraljuk amíg besűrűsödik. Ekkor beleöntjük a zöldborsót és 120 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megpároljuk. Kivesszük a sütőből, hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet, jól átkeverjük és a hússal tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások