Hirdetés

Extra ebédötlet: párizsi bundás karaj rizibizivel

Hirdetés

Extra ebédötlet: párizsi bundás karaj rizibizivel

A rántott hús bundáját nagyon sokféleképpen lehet variálni, de kétségkívül a párizsi bunda a legjobbak közé tartozik. Ha rizibizivel tálaljátok, akkor pedig egy igazi klasszikus ebédet rittyenthettek, ami után mindenki megnyalja majd mind a tíz ujját!
Hirdetés

Hozzávalók 2 személyre

A karajhoz:

  • 4 szelet csont nélküli karaj
  • só, bors
  • 2 tojás
  • 3 púpozott ek liszt
  • 100 ml tej
  • olaj a sütéshez

A rizi-bizihez:

  • 300 ml víz
  • 2 ek olaj
  • 1 mk só
  • 150 g rizs
  • 1 nagy marék zöldborsó
  • 1 csokor petrezselyem
Fotó: Szilágyi Nóri

A karajszeletek inas részét 2 centiméterenként bevagdossuk, hogy sütéskor ne ugorjon össze a szelet, klopfolóval enyhén kilapítjuk, sózzuk, borsozzuk és mindkét oldalát belisztezzük. A tojásokat kissé felverjük, sózzuk és simára keverjük benne a lisztet, majd hozzáadjuk a tejet. A lisztezett húsok mindkét oldalát a masszába mártjuk és 170 fokos olajban pirosra sütjük. A rizi-bizihez a vizet az olajjal és sóval felforraljuk, majd beleöntjük a rizst és kevergetés mellett addig forraljuk amíg besűrűsödik. Ekkor beleöntjük a zöldborsót és 120 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megpároljuk. Kivesszük a sütőből, hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet, jól átkeverjük és a hússal tálaljuk.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások