Hozzávalók
- 3 ek olívaolaj
- 1 közepes fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db chili
- 500 g darált marhahús
- ½ db kaliforniai paprika
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 100 ml víz
- 4 - 5 db aszalt paradicsom (olajban eltett)
- só, bors
- 1 tk római kömény
- 1 késhegynyi fahéj
- 150 g beluga lencse (fekete lencse)
- 4 ek konzerv kukorica
Ezt a chilis lencsét imádni fogod!
Hozzávalók
- 3 ek olívaolaj
- 1 közepes fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db chili
- 500 g darált marhahús
- ½ db kaliforniai paprika
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 100 ml víz
- 4 - 5 db aszalt paradicsom (olajban eltett)
- só, bors
- 1 tk római kömény
- 1 késhegynyi fahéj
- 150 g beluga lencse (fekete lencse)
- 4 ek konzerv kukorica
A lencsét kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni, ha forr a víz, alacsony fokozatra kapcsolunk és 30-40 perc alatt készre főzzük. A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk, az olívaolajon üvegesre pároljuk. Jöhet rá a hús, ha lepirult, a kockára vágott paprika követi.
Ezután következik a darabolt paradicsom, a víz és az aszalt paradicsom. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a római köményt, a fahéjat és a chilit. A lencsét leszűrjük, ha maradt rajta víz, majd beleforgatjuk a raguba a kukoricával együtt.