Hozzávalók
A csirkéhez:
- 8 db csirke felsőcomb
- só
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 mk durvára őrölt bors
- 1 mk kakukkfű
- 1 mk oregánó
- 1 ek paradicsompüré
- 2 ek olívaolaj
A görög salátához:
- 2 fej közepes lilahagyma
- 4 db paradicsom
- 1 db kígyó uborka
- 1 db citrom
- 200 g fetasajt
- 3 ek olívaolaj
- 2 csipet oregánó
- 2 csipet kakukkfű
- 2 ek olívabogyó
A tálaláshoz:
- ciabatta
Görög saláta tökéletes csirkecombbal :O
Hozzávalók
A csirkéhez:
- 8 db csirke felsőcomb
- só
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 mk durvára őrölt bors
- 1 mk kakukkfű
- 1 mk oregánó
- 1 ek paradicsompüré
- 2 ek olívaolaj
A görög salátához:
- 2 fej közepes lilahagyma
- 4 db paradicsom
- 1 db kígyó uborka
- 1 db citrom
- 200 g fetasajt
- 3 ek olívaolaj
- 2 csipet oregánó
- 2 csipet kakukkfű
- 2 ek olívabogyó
A tálaláshoz:
- ciabatta
Besózzuk a combokat, és bedörzsöljük egy pici vízzel hígított paradicsompürével és a zúzott fokhagymával. Meglocsoljuk az olívaolajjal és a fűszerekkel egyenletesen beszórjuk. Tepsibe tesszük a combokat bőrével lefelé, aláöntünk 1,5 dl vizet, és 150 fokra előmelegített sütőben 80 percig sütjük. Megforgatjuk a combokat, 200 fokra emeljük a sütő hőmérsékletét és 20 perc alatt pirosra sütjük. A salátához a hagymát nagyobb kockákra vágjuk, a paradicsomot, és az uborkát is nagyobbra daraboljuk.
Ráfacsarjuk a citrom levét, fűszerezzük, tányérra halmozzuk, rátördeljük a fetát, rátesszük az olívabogyókat, és meglocsoljuk az olívaolajjal. Ha elkészült a csirke, a szaftjába tunkolunk pár szelet ciabattát, megkenjük zúzott fokhagymával, megszórjuk kevés kakukkfűvel és visszarakjuk a csirke után megpirítani.