Hirdetés

Grillcsirke, ahogy én szeretem

Hozzávalók

4
főre
+

Hozzávalók

1 egész csirke
só, bors
50 g vaj

A grillcsirke fűszerkeverékhez

2 tk őrölt pirospaprika
1 tk fokhagyma granulátum
1 tk őrölt feketebors
1 mk fehérbors
1 mk gyömbér
1 mk cayenne bors
½ mk őrölt szerecsendió
1 mk őrölt rozmaring
1 tk majoranna
1 tk oregano

A pecsenyeléhez

1 tk paradicsompüré
1 csapott ek liszt
1 ½ dl víz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Grillcsirke, ahogy én szeretem

Egy tökéletes grillcsirke az ismert univerzum legfinomabb dolgai közé tartozik. Egy rosszul elkészített, kiszárított sült csirke pedig a leglehangolóbbak közé. Éppen ezért megmutatjuk a trükköket, amikkel a csirkétek olyan finom lesz, hogy megnyaljátok utána mind a 20 ujjatokat! 
Kipróbáltam, jóóó lett!
39
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

Hozzávalók

1 egész csirke
só, bors
50 g vaj

A grillcsirke fűszerkeverékhez

2 tk őrölt pirospaprika
1 tk fokhagyma granulátum
1 tk őrölt feketebors
1 mk fehérbors
1 mk gyömbér
1 mk cayenne bors
½ mk őrölt szerecsendió
1 mk őrölt rozmaring
1 tk majoranna
1 tk oregano

A pecsenyeléhez

1 tk paradicsompüré
1 csapott ek liszt
1 ½ dl víz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Alapvetően három fontos dologról kell beszélgetni, ha egész csirke sütésére adjuk a fejünket. A tökéletes grillcsirke fűszerkeverékről, a sütés módjáról és a pecsenyeléről, amit a csirke fűszeres, vajas szaftjából állítunk elő.

img_0248.jpg

A bolti fűszerkeverékeket hanyagoljátok, helyette inkább dobjatok össze egy sajátot – készítsétek nagy mennyiségben, évszázadokig eláll!

img_0294.jpg

Így csináljátok:

A zöldfűszereket egy mozsárban teljesen finomra őröljük és a többi fűszerrel együtt egy tálban alaposan összekeverjük, ezzel készen is van a házi grillcsirke keverékünk. Az előkészített csirkét befűszerezzük: a hasüregét sózzuk, borsozzuk, majd kívül-belül bekenjük vajjal. A bevajazott csirkét megszórjuk a fűszerkeverékkel, amit alaposan eloszlatunk rajta mindenhol. Megsózzuk és egy kuglófformára húzva 170 fokra előmelegített sütőbe repítjük, ahol hőlégkeverésen 75 perc alatt sütjük készre – úgy, hogy 15 percenként egy negyed fordulatot forgatunk rajta.

img_0314.jpg

A kész csirkét kivesszük a sütőből, és amíg pihen kicsit, a kuglófformában összegyűlt zsíros szaftból összedobunk egy pecsenyelevet. Ehhez a szaft tetején lévő zsírt lekanalazzuk és ebből 3 evőkanálnyit rögtön egy forró serpenyőbe öntünk. Aranybarnára pirítjuk rajta a paradicsompürét, majd lepirítjuk a lisztet is és felönjük a csirke zsírtalanított szaftjával. Egy kevés vizet adunk még hozzá, majd beforraljuk, hogy egy sűrű, selymes állagú mártást kapjunk belőle. Sült csirke, mártás, és egy jó tepsis krumpli vagy krumplipüré – kell ennél jobb?

img_2381.jpg

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?