Hirdetés

Szabi amerikai puliszkája

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre
25 g vaj
frissen őrölt bors
kevés chorizo kolbász
2 tojás
2 ek ecet
friss bazsalikom
1 Portobello gomba

A puliszkához:

0,5 tk só
200 ml tej
550 ml víz
150 g fehér kukoricadara (ha nincs, jó a klasszik is))
15 g vaj
50 g cheddar sajt
Hirdetés

Szabi amerikai puliszkája

Cheddaros puliszka pirított chorizoval és buggyantott tojással. Mi kell ennél több? Szerintem semmi, úgyhogy be az arcba!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre
25 g vaj
frissen őrölt bors
kevés chorizo kolbász
2 tojás
2 ek ecet
friss bazsalikom
1 Portobello gomba

A puliszkához:

0,5 tk só
200 ml tej
550 ml víz
150 g fehér kukoricadara (ha nincs, jó a klasszik is))
15 g vaj
50 g cheddar sajt

A tejet és a vizet elkeverjük, majd beletesszük a kukoricadarát és a sót és habverővel folyamatosan keverve kb. 30 perc alatt készre főzzük. Az utolsó 5 percben beledobjuk a vajat is és elkeverjük benne a reszelt cheddart és kész!  A kolbászt felkarikázzuk, kisütjük, a gombát nagyobb darabokra vágva egy forró serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk néhány perc alatt és a végén hozzádobjuk a vajat is, majd sózzuk, borsozzuk. Buggyantott tojást készítünk: vizet forralunk, mehet bele 1-2 evőkanál ecet. Ha forr a víz egy merőkanalat teszünk bele és a feltört tojást a merőkanálba öntjük finoman, a lángot alacsonyabbra vesszük alatta, majd innentől még 3 percig főzzük és kész is. A kolbászokat, gombát és a buggyantott tojást a puliszkára halmozzuk és már tálalhatjuk is.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások