Hozzávalók
- 600 g krumpli
- só, bors
- 2 db tojás
- 300 g liszt
- 5 szelet bacon
- 4 fej hagyma
- 2 ek olaj
- tejföl
Gulka, a legkirályabb krumpligombóc
Hozzávalók
- 600 g krumpli
- só, bors
- 2 db tojás
- 300 g liszt
- 5 szelet bacon
- 4 fej hagyma
- 2 ek olaj
- tejföl
Egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük a krumplit. Megszórjuk 2 csipet sóval, borsozzuk, belekeverjük a tojást, és annyi lisztet szórunk bele, hogy egy közepesen lágy tésztát kapjunk. Állni hagyjuk, amíg elkészítjük a hagymás ragut.
Egy serpenyőben elkezdjük pirítani az apróra vágott bacont. Ha már félig megpirult, rádobjuk a kis kockákra vágott hagymát. Az egészet alaposan lepirítjuk. A hagymás ragu felét belekeverjük a tésztába, a másik felét pedig meghagyjuk díszítésnek, félrerakjuk.
A nyúlós masszából bevizezett kézzel közepes méretű golyókat formázunk, amiket sós, gyöngyöző vízben addig főzünk, amíg fel nem jönnek a tetejére. Leszűrjük, majd ugyanabban a serpenyőben, amiben a hagymát pirítottuk, olajat hevítünk, és megpirítjuk rajta a gombócokat. Tányérra rakjuk, tejföllel és a maradék sült hagymás baconnel tálaljuk.
Ha tetszett a gulka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!