A húsvéti receptek támogatója a
Hozzávalók
- 1 db bőrös malac első comb
- 3 cm-es gyömbér darab reszelve
- 1 ek egész szegfűszeg
- 7 - 8 gerezd fokhagyma
- 100 ml rum
- 1 ek barna cukor
- 2 ek méz
- 2 ek juharszirup
- só, bors
Így készül a tökéletes mázas sonka
A húsvéti receptek támogatója a
A húsvéti receptek támogatója a
Hozzávalók
- 1 db bőrös malac első comb
- 3 cm-es gyömbér darab reszelve
- 1 ek egész szegfűszeg
- 7 - 8 gerezd fokhagyma
- 100 ml rum
- 1 ek barna cukor
- 2 ek méz
- 2 ek juharszirup
- só, bors
A malaccomb bőrét átlósan beirdaljuk és a vágatokba szegfűszeget dugunk. Alaposan sózzuk és borsozzuk, a húsba késsel zsebeket formázunk és fél gerezd fokhagymákat dugunk bele. Irány a 200 fokra előmelegített sütő 30 percre.
Ekkor kivesszük, és a sütőt visszahűtjük 120 fokra. A húst visszatesszük és 3,5 órán át sütjük, közben néha meglocsoljuk a rum, gyömbér, juharszirup, méz és cukor kiforralt elegyével. Ha letelt az idő, visszaemeljük a sütő hőmérsékletét újra 200 fokra és addig sütjük a húst, amíg a bőre gyönyörű ropogósra sül.