A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 4 db langusztin
- 500 g arborio rizs
- só, bors
- olívaolaj
- 2 fej vöröshagyma
- 3 szál zellerszár
- 2 db paradicsom
- 5 gerezd fokhagyma
- 80 g chorizo kolbász
- 1 csipet sáfrány
- 1 l alaplé
- 2 nagy csipet füstölt pirospaprika
- 1 csokor friss petrezselyem
- 15 - 20 db feketekagyló
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 4 db langusztin
- 500 g arborio rizs
- só, bors
- olívaolaj
- 2 fej vöröshagyma
- 3 szál zellerszár
- 2 db paradicsom
- 5 gerezd fokhagyma
- 80 g chorizo kolbász
- 1 csipet sáfrány
- 1 l alaplé
- 2 nagy csipet füstölt pirospaprika
- 1 csokor friss petrezselyem
- 15 - 20 db feketekagyló
Egy nagy serpenyőben egy kevés olajon 1-2 perc alatt magas hőmérsékleten elősütjük a langusztinokat, majd kivesszük és alufóliába tekerjük őket. Ugyanabba a serpenyőbe még egy kis olajat öntünk és elkezdjük pirítani az apróra vágott hagymát, fokhagymát, zellert, paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és kb. 2 perc pirítás után a felkarikázott kolbászt is hozzádobjuk. Az alaplébe szórjuk a sáfrányt. Ha elkezdett odapirulni az alap, megszórjuk a paprikával és belekeverjük a rizst is, megvárjuk, hogy áttetszővé hevüljön.
Beleöntjük az alaplevet, 5-6 perc forralás után, közepes hőmérsékleten rotyogtatjuk. A megtisztított teljesen zárt kagylókat is belerakjuk a rizsbe ( a nyitott kagylókat ki kell dobni, mert az már nem jó). Alacsony lángon 15 perc alatt készre főzzük. Közben megszórjuk a petrezselyemmel, az utolsó 10 percben ráültetjük a farokrésznél visszahajtott langusztinokat és kicsit belenyomkodjuk a rizsbe. Miután elzártuk a lángot, lefedjük és 5 percig hagyjuk pihenni.